BAND om toolbox boven de tekst te laten uitkomen

· Publiciteit en Illustratie ·

De toenenemende impact van de reclame in onze samenleving kan niemand ontkenne. Het werk van de reclamemaker, de tekstschrijver, de fotograaf, de grafisch ontwerper en de illustrator wordt steeds belangrijker.

Teken-, opmaak- en beeldverwerkingsprogramma's vormen de basis van een degelijke opleiding; Je werkt met moderne softwarepakketten: Indesign, Photoshop, Illustrator,...

Naast een uitgebreide wekterminologie, een goede ICT-kennis en een verzorgd en correct taalgebruik krijgen handvaardigheid, creativiteit, zelfdiscipline, inzeten probleemoplossend vermogen veel aandacht.

Je krijgt alle kansen om jezelf te ontplooien en je voor te bereiden op een loopbaan in de reclamesector. Via een stage van 1 dag per week maak je kennis met het bedrijfsleven: drukkerijen (offset, textiel, digitaal,...), reclamebureaus, pré-pressbedrijven, beletteringsfirma's. Op de werkvloer train je attitudes als verantwoordelijkheidszin, creativiteit, stressbestendigheid en zelfstandigheid.

Sociale vaardigheden en communicatietechnieken zijn eveneens belangrijk.

Je behaalt een diploma secundair onderwijs waarmee je meteen aan de slag kan. Met dit diploma kan je ook naar het hoger onderwijs of je kandidaat stellen voor functies in de openbare sector. Talrijke oud-leerlingen behaalden een bachelor en zelfs master diploma.

Lessentabel 7 PUB
Godsdienst/Zedeleer2
Nederlands2
Engels2
Lichaamelijke opvoeding2
Maatschappelijke vorming2
Wiskunde2
Waarnemingstekenen4
Grafische technieken9
Praktijk publiciteitstekenen2
Stages publiciteitstekenen8
Totaal35